Trouwringen zijn op heel veel manieren bijzonder. Niet alleen weerspiegelen ze de belofte van eeuwige trouw en liefde voor elkaar en doen ze terugdenken aan een fantastische feestdag met vrienden, familie, lekker eten en veel gezelligheid: ook kunnen ze perfect jouw persoonlijke stijl weergeven. Dit kunnen ze op veel verschillende manieren doen. Er zijn zoveel keuzes dat er altijd wel een ring te vinden is die perfect bij jou past. Bicolor trouwringen zijn uniek omdat ze, zoals de naam al zegt, trouwringen die niet één maar twee kleuren bevatten.

Vaak komen deze twee kleuren van een bicolor trouwring tot stand door het gebruik van verschillende materialen in één ring. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld meerdere kleuren goud te combineren. Denk bijvoorbeeld eens aan witgoud, roségoud, roodgoud en het welbekende geelgoud. Het ontwerp waarin deze bicolor trouwringen worden gemaakt is onderling erg verschillend. Je hebt bijvoorbeeld ringen waar de twee verschillende kleuren als twee ringen over de lengte langs elkaar lopen, maar het is ook mogelijk om de ene helft van de ring in een bepaalde kleur te hebben en de andere helft in een andere kleur. Ook kun bijvoorbeeld een geelgouden baan in het midden hebben aan weerszijden een zilverkleurige baan. Ook kunnen deze ringen natuurlijk uitgebreid worden door een klein of groot steentje in het midden. Denk bijvoorbeeld aan een diamantje of robijn als symbool voor de liefde.

Een aantal combinaties die veel gekozen worden door stellen is witgoud met geelgoud. Deze twee kleuren contrasteren mooi en raken ook niet snel beschadigd. Je zult dus niet zien dat het ene deel van de ring sneller dof wordt dan het andere deel. Andere veelgebruikte combinaties zijn platina met roodgoud en roodgoud met palladium, een edelmetaal uit de familie van platina. Ook het gebruik van zilver is een mogelijkheid, maar hierbij moet men niet vergeten dat zilver af en toe gepoetst moet worden omdat het zwart kan uitslaan naar verloop van tijd. Daarnaast zal zilver, ondanks dat het tegenwoordig minder kwetsbaar gemaakt kan worden met speciale technieken, iets sneller beschadigen dan bijvoorbeeld witgoud.

Voor een minder opvallende bicolor trouwring kun je ervoor kiezen om de buitenkant van de ring een andere kleur te geven dan de binnenkant. Onthoud ook altijd dat het mogelijk is om een iets ander model voor de man te kiezen dan voor de vrouw. Een vrouwelijke bicolor trouwring kan bijvoorbeeld nog iets passender gemaakt worden door uitbreiding met een diamantje terwijl de bicolor trouwring van de man beter af is zonder. Doordat de bicolor trouwringen verder hetzelfde zijn zullen ze perfect bij elkaar passen.