Kettingen, en dan in het bijzonder halskettingen zijn in diverse vormen terug te vinden. Enerzijds zijn halskettingen van alle tijden, maar anderzijds zijn de modellen steeds verder in ontwikkeling en worden ook steeds nieuwe materialen gebruikt.

Klassieke halskettingen voor vrouwen

De klassieke halsketting wordt nog steeds van edelmetaal gemaakt, en is meestal van goud of zilver. De schakels kunnen variëren van klassiek tot fantasie en meestal hoort bij de ketting ook een hanger die een bijzondere betekenis heeft voor de draagster van het geheel.

Halskettingen online

Online kunt u een zeer groot gamma aan halskettingen voor vrouwen vinden. U kunt terecht bij webwinkels van juweliers en ontwerpers met een zeer goede reputatie voor halskettingen uit edelmetaal die u niet alleen hun vakmanschap, maar ook echtheidscertificaten aanbieden. Ook wie eerder houdt van fantasiejuwelen uit de meest diverse materialen, kan online hiervoor terecht. Sommige webwinkels zijn gespecialiseerd, andere zijn gewoon algemene webwinkels met een pagina voor halskettingen. Wat nog het meest opvalt, is dat vooral de grote keuze overweldigend groot is.

Fantasie halskettingen

De eerste fantasiehalskettingen werden vervaardigd uit metaalsoorten zoals roestvrijstaal dat al dan niet verguld of verzilverd werd, om zo nauw mogelijk een klassieke halsketting te kunnen imiteren. Later werd overgeschakeld op andere metalen zoals titanium omdat dit niet alleen licht is, maar ook een allergiewerende functie heeft.

Alternatieve materialen

Ondertussen is de lijst van alternatieve materialen waarmee halskettingen voor vrouwen gemaakt worden echt quasi onuitputtelijk geworden. We doen er graag een greep in, en stellen de belangrijkste mogelijkheden graag aan u voor.

  • Glazen kralen

Glazen kraaltjes zijn een veel gebruikt materiaal voor allerlei halskettingen. Met deze fijne kraaltjes kunt u allerlei kleurcombinaties uitproberen. Vaak worden in dit soort kettingen etnische motieven verwerkt, maar u kunt er ook klassieke resultaten mee behalen

  • Leder

Dit veelzijdige materiaal kan zowel voor de ketting als voor de hanger ervan gebruikt worden. Hier zijn de combinaties eindeloos. Vaak wordt leder gebruikt om native american motieven te creëren of na te bootsen.

  • Textiel

Dit materiaal komt misschien vreemd over, maar we zien meer en meer koord als alternatief voor metalen kettingen verschijnen. Ook hangers worden vaak uit textiel vervaardigd. Dit kan prachtige resultaten opleveren in combinatie met kunstig haakwerk en meer traditionele materialen zoals kralen en metalen kettingen. Zo krijgt u het beste uit twee verschillende werelden.

Voor welke halskettingen u als  vrouw ook kiest, is uiteindelijk niet zo belangrijk. Het allerbelangrijkste is het gevoel dat u bij de ketting krijgt. Een ketting is vaak een basisstuk dat een leven lang meegaat.

dames ketting 1 dames ketting 2 dames ketting 3 dames ketting 4