solitaire ringen 1

Misschien sta je wel op het punt om je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen. Je hebt alles al uitgedacht: een romantische avond, een weekendje weg, die ene speciale plek… En nu de ring nog! Misschien heb je het er al eens over gehad met je partner, of lijkt het jou verreweg het handigst om de verlovingsring die je uit gaat zoeken later te gebruiken als trouwring. In dat geval ben je waarschijnlijk op zoek naar solitaire trouwringen. Je zoekt een ring uit die jij mooi vindt als verlovingsring, en enige tijd later komt je partner een passende trouwring uitzoeken.

solitaire ringen  2

Er zijn ongelofelijk veel mogelijkheden als je op zoek bent naar een solitaire trouwring. Ga je voor smal of breed? Kies je een eenvoudig glad of mat ontwerp of wil je juist iets met veel vormen of kleuren. Weet je al van welk materiaal jouw solitaire trouwring moet zijn? Ga je voor traditioneel goud met geelgoud, doe je het net iets anders met roségoud, roodgoud of witgoud? Of kies je voor een totaal ander materiaal zoals zilver, platina of titanium? Ook is het mogelijk om verschillende edelmetalen te combineren in één ring. En dan moet je nog bedenken of je in deze solitaire trouwring een steen wilt. Wat dacht je van een prachtige grote diamant? Vierkant of rond? Of toch een kleine rode robijn, de kleur van de liefde? Je moet natuurlijk proberen om zo goed mogelijk in te denken wat jouw partner mooi vindt maar daarbij ook jezelf niet vergeten. Het budget kan ook een rol spelen. Zilver en titanium zijn goedkoper dan witgoud of platina.

solitaire ringen 3

Een solitaire trouwring is een prachtig symbool van liefde, verbondenheid en eeuwigheid. Een ring heeft immers geen einde of begin maar gaat eeuwig door… En dan die prachtige grote of kleine diamant die aan de vinger schittert… Tussen alle gebruiken die bij verloving en huwelijk passen is het geven van een ring een van de bekendste en meest tastbare.

solitaire ringen 4

Het is belangrijk dat wanneer je een solitaire trouwring gaat uitzoeken je de maat van de vinger van je partner weet. Het zou toch zonde zijn als je bij het huwelijksaanzoek erachter komt dat de zorgvuldig uitgezochte ring niet aan de vinger van je verloofde past! Je kunt bijvoorbeeld een ring van je partner lenen om deze op te meten.

solitaire ringen 5

Welke ring je ook kiest, met een solitaire trouwring zal jouw partner absoluut blij zijn. Veel geluk gewenst in jullie huwelijk!

solitaire ringen 6